Min bebis

Lite mer än två timmar kvar sen försvinner denna lilla bebis till sin pappa tills imorgon! Jag kommer nog ha kul ikväll men att mitt hjärta kommer skrika efter dig! Första natten utan varandra, tänk att om bara en vecka är hon 6månader! Helt otroligt vad tiden går fort!men galet lycklig är jag att du är min (vår) nej nu blir det extra gos ha en trevlig helg alla glada för det ska jag ha:-)

Torsdag

På ett sätt är det skönt när fisan åker till pappa, både hon och jag får andas och hitta ny energi för varandra men vad jag saknar denna unge första kvällarna,det blir så tomt ingen att prata med och bråka lite med;-) fina unge! Att jag bara älskar dig det ska du veta,vad glad jag är att du finns i mitt liv.. Som tur fick jag sällskap av A ikväll och fick prata lite och dricka kaffe innan detvar dax att åka hem för jobb väntade tidigt imorgon. Lillan har även hon hållt lite låda ikväll,somnade som vanligt men vaknade vid 21 och var super ledsen det där med tänder är inget kul! Nu ska jag ta mig en alvedon, har så förbannat ont i brösten, mjölken vill inte försvinna även om nu lillan inte ammat på över två veckor:-S tips någon? Nej nu blir det godnatt!

Jag sätter mig snart själv!


Pusselmorgon

Klsex startade vi morgonen här idag! Lillan och fisan sloss om legot,lillan drar sig upp och bankar med en kloss, fisan blir arg och försöker förklara för lillan på sitt satt" är theas, du köpa egen,mina leksaker,mamma köpa nya imorgon" men efter lite dividerande går det rätt bra! Dessa två är ju motsatser till varandra,lillan vill banka med allt,ju mer det låter ju roligare är det, fisan är inte förtjust i det! Snart dagis här! Godmorgon

Fy farao

Lotta på bråkmakaregatan är det här, jag förbannar den som kom på barnfilmer som bara lär ut trots, vad är meningen? Lotta går här hundra gånger om varje dag och idag kom den kloka lilla fisan på att hon hade ju faktiskt en likadan regnrock som lotta så den skulle på och den skulle inte av!! Hon hoppar i soffan och säger "lotta gör så" blöter upp alla disktrasor hon hittar i köket och hänger över bordskanten (detta gör inte lotta i filmen men enligt fisan gör hon det), ställer sig på bordet,hoppar i sängen ja det är bara några av sakerna. Och på detta har hon en svacka av seperations ångest så dagis är det inte tal om,igår tog den femton min innan hon släppte mig och jag lämnade henne gråtandes och idag gick vi lite tidigare till dagis och det tog tio min för henne att gå in och 20min innan jag kunde gå och jag grät så fort jag kom utanför grindarna, där och då hade jag nog velat ta med henne hem igen! Men när jag hämtade så fick jag allt höra att hon hade skrattat lite gott så fort jag gått så de gissade på att hon styr lite,lilla donnan!!! (Men inte bara mig tydligen) Idag blev det att sätta sig under saxen och få håret klippt för mig, lite halvnöjd men det får väl gå! Emme var så snäll och gick en promenad med lillan under tiden, sen förbi "glashuset",konsum och sen hem för en kaffe och sen då hämtade fisan. Sen var det en sväng till biblioteket för att lämna böcker men även låna två med hem! Igår var jag en tur till jönköping för en fika med min SD och min kollega,det var riktigt trevligt:-) imorgon är det dax för byte igen till pappas vecka och på lördag är det lillans allra första natt även hon hos pappa och jag ska fira in min kära vän emme som fyller år och ta en dans på björnholmen! Det är jag nog allt värd;-)

Tallefjant:-P

Denna goa bebis har nu gjort sina första riktiga kryp med knä upp och armar upp:-)

Glad Påsk

Glad Påsk önskar vi här:)
Tar lite påskledigt fån blogg o allt och njuter av familjen och lugnet!

Kör en Frågestund tills  onsdag
Fråga på anonymt eller inte avgör själv:)

Flickorna fina





LITEN börjar bli STOR:)






Skärtorsdag

Idag var jag på torget en sväng innan jag hämtade fisan och hittade en söt klänning och jag hittade likadan i båda tjejernas storlek så till helgen så får de ha samma outfit,haha jag som sagt att jag aldrig ska tvinga på de att se likadana ut men vad de kommer bli fina:-) Var en sväng och handlade med fisan när jag hade hämtat henne, nya solglasögon,en keps och en tuff handväska på kappahl fick det bli ochsen en glass! En sväng förbi hemmakväll för lite godis och ica.. Ica var en mardröm...en liten vaken bebis som bestämt SKA sitta upp och en fisan som hade sin kompis w med sig och de två söta barnen slog sina två huvud ihop och sprang hejvilt!! Lillan sover,fisan med men det tog en stund, lotta på bråkmakaregatan går på, tur biblioteket har de flesta filmer för det berättade hon när vi var hemåt att det bara skulle hon ha för det hade hon hos pappa. Eller som hon uttryckte sig " anna "attarina" och (efternamnet med bestämdton) tycker det!" tänk vad man kan tycka när man är 2! Hemma väntade en överraskning för fisan,tre små söta marsvinstjejer som passar över påsk för ägarna är på resa:-) Pååterseende

Jag bara undrar!

Hur fan vissa mammor tänker? Två barn går på samma dagis. Mamman ogillar en mamma till det ena barnet och när de möts säger mamman. "prata inte med dom" otroligt vuxet och pedagogiskt av dig! Sinnessjukt...... Nog om det nu blir det strax lek med j och hennes lille pojk för oss glad påsk till alla!

Galet

Jag är galet lycklig! Kunde inte komma mer än rätt in i mitt liv. Tack för att du finns! Det kallas kärlek det! :-) och imorgon är det dax att få hem min älskade fisan! Fast jag träffade ju henne några timmar igår för hon var på sitt allra första tandläkarbesök. Och ja det gick så där... Hon vägrade visa sina tänder,grät och snyftade och ville bara gå! Det var även lillans dag igår hos bvc,hon växer så det knakar,ännu en gång är hon större och längre än vad stora syster varit och aktiv är hon. Hon drar sig fram fort på golvet nu, skrattar och sitter upp i vagnen och är så mycket mer med! Det är fint att se denna utveckling! 6650gram och 63,3 cm så på lite mindre än en månad har hon gått upp ett kilo och vuxit 2,2cm! Och på lördag är det ännu en dag med pappa och nästa lördag blir det en hel första natt, lillan vägrade bröstet helt för 5dagar sen nu och tar både flaska och napp och det är riktigt skönt det! Nej nu blir det mys och sova! På återseende

Vackra barn!

Detta kort är nu framkallat i några uppLagor och även ett som Jag tagit på på Lillan. Så imorgon blir det klipp och klistra hemmagjorda påskkort som ska skickas iväg:-) Så vacker min fina unge (Självklart Lillan med!) Kan man bli något annat än gränslöst förälskad i denna unge?! Så otroligt fin är hon! (Bilden är tagen av faster)

Fisan

Idag har det varit en lång dag! Lillan valde att starta morgonen väldigt tidigt efter en klängnatt,så vid kl8 tog vi en långpromenad. Sen upp till pappaJ,där Lillan fick i sig lite mat,Jag fick prata lite med fisan och sen klädde vi på barnen och så gick vi ut,Jag till emme och pappaJ tog med båda barnen för lite pappatid. Lillan har nu bestämda åsikter om att ligga ner i vagnen ska hon inte utan hon ska sitta upp! Och krypstadiet verkar hon hoppa över,lägger man henne så det står saker nära så drar hon sig upp,stark och envis liten tjeja! Detta visade hon rejält ikväll när vi var på ljusparty hos emme ikväll och hon ligger bredvid mig i soffan,hon slår över på mage sen upp på knä sen jobbade hon sig med armarna över en kudde som Låg i soffan så hon ställde sig upp med benen ! Att bebistiden springer iväg!! Så fortsätter hon så lär hon inte välja att krypa! När vi kom hem vid 19.20 var det en trött bebis som somnade fort! Och tack mina fina vänner för en riktigt trevlig eftermiddag kväll! Jag ser framemot valborg då vi alla ses igen och utan små bebisar! Trevlig lördagkväll!

Femtonde april

Igår hade vi besök hela kvällen lillan och jag. Idag har vi tagit en promenad med jossan,hennes sambo och deras lilla lilla bebis på tolv dagar! Efter promenaden gick vi hem till de, jag fick agera rittavla av jossan som är tatuerare. Nedan har ni resultatet efter idag men imorgon blir det mer som ska byggas på och så ska thea 090108 och mollie 101106 in på ryggen:-) De två fjärilarna är lite mer rosa i ljuset och de står ju så klart för mina två rosa fjärilar i mitt liv, lillan och fisan:-) Nu blir det lite kvällsmacka och sen sova precis som trötta lillan gör:-)

Fjortonde april

Lösenords skyddande inlägg www.rosaparlorna.blogg.se

Onsdag

Här rullar det framåt,idag har det inte hänt för mycket. Tänder är på uppgång för lillan så det är lite gnäll,lite mer bärande men på det stora rätt lugnt (snälla kom fort och snällt precis som syrrans) än så länge! Båda barnen startade dagen tidigt,eller för oss var det tidigt.. Klockan 7. Idag har jag och fisan kört "operation potta", vi invigde fina nyköpta trosor och det var kul,så då behövdes ju inte blöja. Inte en enda olycka på hela dagen! Och endast en blöja har gått åt! Extra stolt var jag när hon drog ner och satte sig och gjorde nr 2, tre gånger idag! Skönt att det är sommar på väg med nu så man kan träna bort blöjan,blöjtorr innan tre är ju tanken! På eftermiddagen så blev det lite surigt från bådas håll,fisan klagade på att hon var trött så en 30minutare kunde väl inte skada tänkte jag... 30min som blev till tre timmar! För jag lyckades ju så klart göra det som inte var tanken när jag somnade de,att somna själv! Så klockan17.30 visade klockan när vi gick upp igen! Sen har vi stimmat och stimmat och det fick bli lite senare läggning ikväll,lillan somnade till 20.45 (det var då hennes prat tystnade iallafall) medans fisan hade lite svårare att hitta tröttheten och somnade 21.20. Ja ibland blir det inte som det brukar men i det stora hela rätt okey:-) Fått lite gjort idag iallafall,blir en massa till sopsorteringen och lite smått eller mycket smått är urrensat ur garderoberna,liten blir stor alldeles för fort! Nu är klockan för mycket, Imorgon är det dagis dax för fisan och så byte till pappas vecka! Ha det bra:-)

Tisdag

Dagarna går in i varandra, frågade man mig igår sa jag tisdag,idag känns det som torsdag,ja här är det då inte tisdag i mitt huvud. Igår var carro och hennes lille pojk här några timmar sen på kvällen när barnen var i säng var P här på kaffe och prat. Idag kom fina fanny på besök med sin hund så det blev fika ute på gräsmattan, fisan spexade genom att hämta ut en massa leksaker och visade upp, senare på eftermiddagen kom ella lite kaffe innan hon skulle vidare på en av de sista turerna med sin mamma innan uppkörning på torsdag, andra gången gillt och håller vi tummarna för:-) Sedan har eftermiddagen rullat på! Lite jobb och så bad och lek för barnen. Nu sover de gott och jag ska oxå i säng! På återseende

Frostiskrig

Inte hindrar det att man är sjuk,trotsa gör man ändå! Så när mamma byter blöja på lillasyster passar man på att hälla ut ett paket med frostis över golvet! Uppdate från föregående inlägg,lillan har nässelfeber. Så är det hos oss,en trotsig förkyld tvååring och en febrig nässelbebis! Älska småbarnslivet! Skepp ohoj

Någon?

Någon som känner igen detta?lillan har haft feber i två dagar,nu ikväll kom röda prickar utspridda över kroppen och på tre ställen ser det ut såhär! Röda rodnades med prickar i. Någon som vet vad det kan vara?

Lördag

Natten tills idag var skit,skit skit skit ja rent skit. Lillan är jätteförkyld och hostar,flaskan vägrar hon flera gånger så jag kan säga att det lilla som fanns finns nu jätte mycket av igen! När hon äntligen börjat ta flaskan ordentligt så kommer detta... FAN...ja idag har jag rätt att skriva så! Jag tyckte det var skönt och min kropp tyckte helt klart att det var bra när hon började ta flaskan och bröstet endast tre gånger per dygn. Men inatt har hon legat konstant på bröstet,när jag trott hon somnat in och flyttat på mig har hon blivit arg. Så jag är glad om jag fick sova tre timmar bra sömn.. Fisan är pigg men var trött på oss idag och tjatade om pappa, skickade iväg ett sms så han kom och hämtade några timmar nu på eftermiddagen så hon har fått leka av sig. Och jag och Lillan har vilat ut, E ringde i eftermiddag och ville komma förbi med kläder till fisan och leksaker till lillan och lite fika hade hon med sig till den trötta mamman,så blev kaffe och gott. Och så hade hennes fina dotter plockat två blommor till mig! Tack så jätte mycket! De hade med sig ett roligt pussel till fisan med och hon älskade det när hon kom hem-det är olika motiv tex av ett flygplan,båt och bil och när man sätter i biten så låter det ljuder som den gör:-) Lillan är förkyld men humöret har varit lite bättre nu ikväll. Båda barnen somnade själv i varsina sängar fort och enkel och de sov till 19.20! Så nu är det bara att vänta och hoppas natten blir bättre. Godnatt och tack för hjälpen idag!

TACK!

Båda barnen sover,blev en timme senare i säng för båda små vid kl21 eftersom fisan så fint satt och somnade i soffan vid 17! Fisan har efter den där tuppluren inte visat något av att hon skulle ha fått något av syrrans rossel,hostande och snörvlande! Så uttråkad som hon varit så var jag ikväll så tacksam när telefonen ringde och det var en sötflicka (som är 5år) som ville leka med sin kompis och fisan blev super glad och sprang till fönstret och stod på sin pall i 20minuter tills lekkompisen kom:-) sen har de lekt med motorn på max här ikväll! Jag ska varva ner med varmoboy och sen sova jag med! Och Lillan har ju inte gjort så mycket mer än sovit,vakna,ätit gnällt så fort hon fått ligga själv i två sekunder,inte alls lätt att vara sjuk så den där extra famnen var väldigt väldig uppskattad ikväll! TACK! Hoppas alla ni andra haft en trevlig fredag iallafall,det blev min tillslut! Godnatt

Välkommen till oss denna fredag

Helt okey mamma på morgonen trött men frisk..... En pigg storasyster som tvingade på sig lillasysters kläder och spexade:-) Och så till den sura sjuka bebisen som inte vill ligga själv någonting! Och just nu sover hon sin fjärde tupplur:-( Detta var då förmiddagen, nu är fisan helt rosslig och bröstet är det enda som tröstat. Och nu ser det tröttigt och är surigt från storasysters håll. Peppar peppar....

Sådär lagom pigg

Man ska aldrig ta ut segern i förskott heter det va? Till något öf tog vi oss inte idag pga att kl5 var det en liten lillan som vaknade och var dunderförkyld! Så här somnades det inte om förrän kl 7.30. Fisan vaknade 7 så välkommen denna fredag! Börjar bli lite tråk att bli sjuk i stort sett alltid varannan vecka nu,men så är det med dessa dagisbaciller och barnbaciller! Och nu hörs lillan igen! Vi hörs!

Älskade fina du

Mitt fina älskade barn att jag är glad att just du blev du! Idag blir våran tjej 27månader tänk att det är så "länge" sedan man fick upp dig på bröstet, tiden rusar iväg! Tänk vad underbar du var där och då Och ÄNNU mer här och nu!! Mitt fina underbara hjärta vad jag älskar dig!

Svar till Amanda

Tack,ja det är jätteroligt att det går bra på dagis! Och din lillekille har ju med blivit stor!! Var tar våra småttingar vägen:-) får se om vi får ihop till lite lek i nästa vecka och det ska bli kul att ha dina tre små tjejer en vecka:-P kul för fisan allra mest tror jag:-) Kram!

Såpbubblor

Att det är liv i luckan när Fisan är hemma,det är prat prat prat och prat! Nu sover båda trollen,jag trodde det skulle bli svårare med Fisan eftersom hon somnade på vägen hem idag vid tretiden men även hon var trött vid 19! Att hon älskade dessa cupcakes,tur vi fick med oss en hel burk med smörkräm som ska vara på av caroline så imorgon ska här bakas! Så kaffesugen och lite fikasugen någon? Ropa till:-) Ikväll har vi blåst såpbubblor men enligt fröken fisan skulle detta ENDAST göras i hallen?! Idéer har de ibland de små liven! När vi hade gjort detta en stund gick vi över till annan lek men sen kom hon och sa "mamma göra mer såpbubblor" jag svarade henne att vi kan göra det imorgon istället! Till svar får jag" ja klockan så mycket,lägga oss nu" Och sängen blir det även för mig nu och planen för imorgon är att ta oss till öf om barnen inte väljer att ta en långsovmorgon som ibland händer (jag hade gärna tagit det imorgon) så vi får helt enkelt se:-) Och så baka så klart! Godnatt!

Cupcakes!

Min mage är helt full och helt uppsvullen efter allt gott! Vi kom nog alla överens som var på påskfirandet att det som slog allt var helt klart hemmagjorda köttbullar men oxå dessa fina cupcakes! En liten fisa tryckte in sin i munnen och sen försökte hon så fint ta min haha! Så det gick hem hos både vuxna och barn,en riktigt trevlig eftermiddag blev det:-)

Påskfirande

Idag blir det lite påskfirande med ungaföräldrar gruppen när Lillan och jag hämtat syrran på dagis! Blir ett litet knytkalas så vi ska ha med oss ägg:-) Lite svar: G.mormor: Så fort jag har fått bort den där lilla lilla amningen så blir det ju lättare för pappa att ta med henne även ner till er:-) Micaela: tack! Ja det bara smäller på så är de stora:-) hoppas allt går bra med din fina kille! Farmor: Ja vi fortsätter att vara stolta över henne tycker jag:-) och jag kan ju gissa på att hennes musikgener (att hon gillade sånger och är duktig på de) kommer ju då inte från mig utan det kan vi nog allt tacka dig för:-) Nej nu blir det lite frukost för mig ja,ja ibland bara inte klockan vara med på min bana och sen blir det äntligen äntligen att få hämta fisan! Trevlig torsdag:-)

Någon gång måste bli den första!

Som skrivet innan så somnar Lillan själv i sin säng,idag vet jag inte vad det var med henne,hon las i mätt och belåten men här tog det inte 20minuterna det brukar vara som max utan tog hela 45min! Hon vände till mage blev arg för hon kan inte rulla tillbaka,jag vänder henne,så ligger hon så en stund och pratar argt ut i luften och så börjar det om igen, vänder jag får vända tillbaka och sen låg hon och vevade med händer och fötter som en spratteldocka och tillslut slog hon igen! Ja det kanske bara behövdes bli av med den där lilla lilla energin som var kvar! Igår började hon med lite roliga ljud med munnen,hon kör upp tungan i munnen så det typ smäller och så blåser hon till så det spottas en hel del saliv! Har lyckats få det på film så det kommer:-)

5månader mitt lilla hjärta

Tänk vad tiden bara rinner iväg,idag är Lillan redan 5månader,helt helt ofattabart! Idag vaknade vi vid 7 men blev tröttigt och kurigt redan vid 8 så då somnade vi om till tolv!! Vilken "sovmorgon"! När vi var uppe och pigga gjorde vi oss fina för lite babycafé nu på eftermiddagen! Idag var det en kvinna från biblioteket där som visade upp böcker för olika åldrar som man kunde läsa för barnen. Så blev en trevlig stund där! Nu blir det lite kvällsbestyr sen ska jag försöka få in lite svar på frågor.. Så pååterseende

NEJ

Jag är INTE gravid! Ni är några stycken som gratulerade mig efter förra inlägget,det är jag inte utan det var eves lilla bebis i magen som jag fick känna buffade till! Så är den frågan avklarad! Vi hörs senare ha en trevlig dag:-)

Tål att tänkas på!

En gubbe som satt i rullstol och väntade på bussen när jag skulle hem frågade eller sa ett konstanterande till mig: Du måste verkligen vara lycklig! Ja svarade jag det är jag nog allt. Men sen på bussen hem så tänkte man: Ja lycklig är man,man har fått två fina barn som gör mig helt galet lycklig men sen då? Vad år egentlige ren lycka? Är vi någongång helt helt lycklig utan några som helst problem? Hmmm...

Lång dag

Har det varit idag denna tisdag. Bebisen i magen "buffade" till lite så jag kände,åh så himla mysigt! Måste vara den bästa känslan i hela världen med delad plats för känslan när man för första gången får upp bebis på magen! Och snart snart tittar den lille ut om storebror till den kommande bebisen får bestämma men jag gissar mot flicka jag!! Det blev ett litet kort besök i Eksjö men trevligt var det! Tack fina vännen som får ta och lära sig hur man gör kaffe tills nästa gång;-) Fick ställa in allt annat ikväll för på vägen hem bara rann all energi ut,helt slut har det varit här! Lillan var snäll och somnade snällt som vanligt(sedan en vecka snart helt själv) och jag har stannat i soffan timmarna som gått. Imorgon ska jag ta tag i en storstädning och en tvätt(kanske) sen är det bara en dag kvar tills jag får krama mitt stora hjärta igen,som mamma längtar efter dig! Och till helgen ska Fisan och jag ha lite egentid så kidnappar pappa lillasyster några timmar,det blir nog bra det:-) Tack för lite kommentarer som kommer in,ska försöka få ihop tiden att svara i ett inlägg imorgon:-) kasta in fler ni som vill! Trevlig kväll och godnatt

Träningsvärk!

Jag här en förbannad träningsvärk idag efter igår,men man känner ju att man lever i kroppen så det år ju bra! Lite fler sådana pass så man kanske får lite muskler hade ju inte varit fel! Idag startade vi tidigt jag och lillan. Kl06.40 slog hon upp sina blå och var klarvaken, 10.30 befann vi oss nere på babycafét och nu kl12.55 när jag skriver detta befinner sig lillan och jag på bussen till eksjö för att träffa eve,ÄNTLIGEN!! sen blir det hem,svida om och så kommer det tre tjejer för lite hudvård ikväll! Jag kommer nog att vara trött sen! Ha en bra dag för det ska jag fortsätta att ha:-)

Mamma Dotter

 Idag tog Lillan och jag upp till kyrkans sång för första gången.
Hon älskade det, stora nyfikna ögon och en massa leende delade hon ut:) Denna stund visade sig vara lite för både mamma och barn, först en massa sång och kontakt med barnen och sedan en liten träning för mamma till lite afrikanskt!
Var bland det häftigaste jag varit på med barn/barnen! så blir lätt fler gånger!
Efter denna stund så bjöds det på lite kaffe och nybakat bröd och det var MUMMA det sen visade sig att jag kände en mamma när jag kom dit så efter stunden så tog vi oss på en långpromenad på 2 timmar runt sjön och i stan!
Jag kommer nog ha rejält med träningsvärk imorgon!

Sen gick jag vidare med Lillan när vi delade på oss och handlade, lite rödspätta stod på menyn idag!
hmmm annars idag, ja det händer ju inte så mycket när det bara är jag och Lillan som när Fisan är hemma...

Imorgon längtar jag till för då blir det Eksjö på eftermiddagen efter en massa annat inplanerat på förmiddagen och få gosa med bebis mage, (så KNIP EVE;) (bebis är ju planerad typ nu men jag vill känna lite först ju:))
innan man frår gosa med en riktig liten bebis igen och få snosa kinden:)

Vi hörs imorgon mina kära läsare:)






                                                                                         

              





                                                                    


testing testing

Resultat = Noll intresse
Ja så ser det ut på fronten mat här hemma, det spottas, det klöcksoch alla dessa miner ett litet sött ansikte kan få till!

Känns som vi har testat allt i denna djungel av mat och gröt nu men denna lilla donna är tydligen väldigt kräsen, inte ens grädde och glass går hem de ni!





Nu har vi för ett litet tag sen kommit hem efter en trevlig förmiddag på krykans sång och lek stund, återkommer senare med bilder och mer om detta!

Tills vidare, ha en bra dag:)

Lillan♥

Jag bara älskar färgen brunt och lila det är absolut de två finaste färgerna efter grönt! Men att jag blev kär i denna rosa jacka det blev jag (tack ännu en gång farmor för kläder och saker) så väldigt söt till lillan!



 Att Lillan Var trött det var hon ikväll när hon kom hem, det tog inte de där 10-20minuterna av prat innan hon somnade utan det tog 2min (om ens det)! Så en enkel match med andra ord! Nu sover hon och det tänker jag oxå göra för är trött men inte gjort ett dugg nytta idag även om tiden funnits(!) Utan gjort minsta möjliga!


 Godnatt och på återseende♥



 

Sov du lilla..

Sov var precis vad lillan gjorde inatt,hon valde för första gången att sova över femamningen! Så 6.30 låg hon glad som bilden visar och fick komma över till mig! Och så somnade hon om igen på bröstet,laddar omedvetet för att vara glad och pigg sen kan ja tänka mig haha:-) För pigg det har hon verkligen en mamma som är idag!





Stor dag!

Imorgon väntas en stor dag mest för mig tror jag. Imorgon ska pappa J hämta lillan här för några timmar hos lite släkt! För henne blir det nog ingenting,hon är ju en sådan bebis som är glad bara någon pratar med henne,ingen tykänslighet där inte! Så hon kommer nog bara få en rolig stund medans jag kommer sakna henne lite mer än vad hon kan sakna mig än;-)




 

Ren avundsjuka?

Att människor inte kan vara glad för andra utan människan är i sin natur ett djur. Vi mår som bäst när vi lyckas trycka ner andra människor och får de att känna sig hemska,hemska över något de borde få vara väldigt stolta och glada för. Jag var en stolt mamma igår,J var en stolt pappa.Vilka föräldrar vill inte få bekräftelse om att de gjort något gott? att de lyckats en liten bit på vägen? Alla vill vi höra något positivt det där lilla extra som gör att man somnar lite extra gott den kvällen! Alla vill vi bli bekräftade att vi har gjort något bra. Men tydligen får man inte detta,utan när jag skrev ut mitt föregåendeinlägg så får jag att man ska låta en 2åring vara 2år! Egentligen ska jag solla bort en sådan kommentar men till mitt försvar: det är inte så att vi har tvingat våran flicka till en utvecklingsnivå över hennes kapacitet och inte låter henne få vara barn. att få vara barn är det allra allra viktigastei alla människors utveckling. Men man ska oxå som förälder kunna ge barnen utmaningar,lätta sådana när man ser att de klarar mycket. Så är vi som vuxna själva,visst vill vi vidare? Komma en nivå högre! Jag jämför inte vår flicka med andra barn,alla följer sin utveckling sin "kurva" alla blir vi olika individer! Ska jag inte vara stolt över att de gissar på att vår tjej kan bli duktig på matte när hon blir stor? Jag vet inte men det verkar som att vi gör fel i att vara stolta över vårt barn men tillhör inte det alla föräldrars känsla? Självklart finns det saker som vår tjej inte kan saker som hon måste bli bättre på men så är vi alla. Jag tex har varit en väldigt överbeskyddande mamma på både gott och ont,jag höll hårt i denna flicka när hon växte upp vilket resulterade i att hon var klistrad på mig och är ibland lite "feg" till vissa saker. Men om jag nu skulle jämföra barn så skulle jag nog söka hjälp för lillan följer inte exakt som fisan,nej utan jag vet att alla barn utvecklas i sin egent takt. Pojkar utvecklar oftast sin grovmotorik fortare än flickor,alltså de börjar gå tidigare klättra och använda de grova delarna mer,flickor har oftast språkutvecklingen och finmotoriken först men sedan skiljer ju även detta från barn till barn. Varför ska det alltid kastar negativa kommentarer. Varför inte dela våran glädje istället? vi väljer iallafall att vara glada stolta föräldrar efter vårt allra första utvecklingssamtal för våran tjej!

Duktiga tjeja!

Idag var vi två stolta föräldrar som var på vårt första utvecklingssamtal för fisan! Fanns absolut ingenting negativt! Hon är omtänksam och go,hon är jätte duktig på färger räkna och sortera. Hon har även börjat hitta leken med andra och inte "bredvid leken" som alla barn har först, hon ligger långt fram i sin språkutveckling mot sin ålder! Hon har tillochmed börjat gå mot nästa steg i ritandet! Det är inte längre bara streck utan hon har nu börjat göra ringar och det är ju steget mot"huvudfoting" som barn brukar göra lite längre fram i åldern! Ja jag är stolt och lika stolt var pappa! Hon är jätte duktigt på att lyssna och ta instruktioner och fullföljer de och inte fladdrar iväg på annat som det är lätt för barn i tvåårsåldern att göra! Ja nu ska jag sluta "skryta" men att det kändes skönt,vad vi har lyckats bra på vägen trots många hinder. Annars idag var det läkaren och tog ett blodprov så nu är det en veckas väntande sen har lillan och jag varit och handlat lite gott. Och sen har vi bara myst hon och jag:-) nu blir det att inta sängen med en film! Godnatt                                             

 

RSS 2.0