Tummelisa!

Tummen i munnen!
Nappen har hittintills inte varit någon större favorit och igår åkte tummen in två gånger, jag trodde mest det var ren tur men idag har den åkt in tre gånger och nu ikväll såg det så bestämt ut, precis som att hon hade sitt mål bestämt:)
Så kanske blir det en tummelisa istället för en nappelisa:P
Blir kanske lite jobbigt senare tid för en napp kan man ju gömma men är ju liiite svårare att göra det med en tumme!
Mollie har hittintills varit en väldigt "snällt" barn, hon kan ligga för sig själv och jobba med armar och ben och somnar själv men idag har man fått bära, det har inte gått att ligga själv, men det har väl sin förklaring i förkylningen!

Imorgon vi 10.30 kommer bvc på hembesök och ska väga, ska bli spännande att de vad hon gått upp i vikt på den vecka som nu gått, men så som hon äter och sover (man växer ju när man sover sägs det) så har hon nog gått upp en del, det syns allt iallfall på låren och de goa kinderna:)

Förutom att vi bara har gått runt i mjukiskläder hela dagen mollie & jag så har vi haft maraton i bajsblöjebyte haha, det är en riktig "bajsmaskin" denna lilla tjej, åtta blöjor är hittintills bytt och än är "dagen" inte slut, lär ju bli både en och två kanske tre nu inatt med!

Nä hä nu ska jag börja skriva lite även på Mollies förlossningsberättelse, så får vi se om den kommer upp ikväll eller imorgon:P

Godnatt & på återseende:)
 





                                                         

Mollie

dsc00221 (MMS)

Mollie


Kan det bli bättre?

I förrgår kändes Mollie lite varm och lite gnälligt var det, inatt när jag tog upp henne för nattmålet så var stackarn täppt och snorig. Usch men idag har det låtit lite bättre, hoppas inte det blir värre! Skönt i detta läget att Mollie har lagt på sig lite och blivit lite rund så det ska ju inte vara någon fara:) Igår eftermiddag fick thea åka med pappa hem över natten,kände mig själv inte helt okey men detta är bättre idag! Så idag har det varit lite mys med Mollie som just nu vill vara nära och Malin (mollamalina.blogg.se)var förbi på en kaffe och lite mys med Mollie med i förmiddags:) nu blir det lite fix hemma, ikväll kommer lite bilder från gårdagens lilla shopping i eksjö:) och glöm inte min lilla utmaning i föregående inlägg;) <3


Jag utmanar er;)

Jag utmanar er att from imorgon 1/12 och trettio dagar framåt skriva om dessa kategorier i er blogg!


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick





Två alvedon & en pump

Två alvedon & en pump dessa saker är just nu mina bästa vänner. Theas öga är nu rött svullet och väldigt rinnande. Mollie har inte velat tutta ordentligt idag så har fått pumpa ut lite under kvällen men detta har då resulterat i mjölkstockning ÄNNU en gång, puh hoppas hon är lite mer hjälpsam inatt och imorgon så det släpper ordentligt! Thea ligger i sängen just nu och halvtittar på pippi, hon vill inte riktigt stänga de blå, inte lätt att vara sjuk:( ja småbarnslivet har hitintills inte varit direkt jobbigs men jag kan ikväll villigt erkänna att jag önskar mig bort till ett varmt bad, en kopp the och inga "plikter" som måste göras! Något positivt i allt detta är iallafall att i förrgår blev jag moster till en liten kille på 3565gram och 52cm som ska heta alexander och detta blev då mina barns första biologiska kusin:) hoppas att allt kommer rulla på för den lilla nyblivna familjen och lite kul är det att det bara skiljer 20 dagar med Mollie:) nähä godnatt gott folk. Lämna gärna en KOMMENTAR om ni tittar in här!


Det slår aldrig fel..... ...

Det slår aldrig fel..... Jag ger verkligen all världens priser till de som är ensamstående på heltid! Jag bor själv men har ändå mycket hjälp och besök av barnens pappa (tack gode gud för det) men igår så blev jag själv med ett styck sjukt barn och en liten bebis. Inga problem så sett FÖRUTOM att just denna kväll bestämmer sig grannen för att spela riktigt hög musik så Thea inte kommer till ro, Mollie får magknip och skriker, detta stressar thea så hon skriker ännu mer och så skriker de ikapp. Ett barn lugnar sig på bröstet men thea somnar inte förrän 22.20 så ja det var lite livat. Varför är allt sådant här tvunget att inträffa just när man är helt själv? Jaja det gick ju det med,thea tog en längre sovmorgon idag så det gjorde ju inget;) feberfritt är det här nu MEN nu rinner ögonen på thea så förkylningen har då satt sig där och på näsan Usch, och hon klagar på att hon har ont i benen, växtvärk? Någon som har eller haft ett barn som klagat på ont i benen runt tvåårsåldern? Nähä nu ska två sova lite middag och jag får det roliga att städa lite, måste ju få upp lite julgardiner idag med:) på återseende!


Thea Anna Catarina

   


Om jag säger att graviditeten med Thea var de värsta 10 månaderna i mitt liv så är det inte ens i närheten av sanningen, det var 12 veckor av så mycket kräkande att jag gick ner tre kilo, sen började man gå upp.
Men det där med att man mår "bara" dåligt de första 12 och sen ska man börja må bra? Det stämde inte på mig!
Utan jag fortsatte fram till sista dagen!

Att något så jobbigt kan resultera i något så fint det är så otroligt fantastiskt när man nu ser det i efterhand!



Kl 04.45 på morgonen den 8 Januari 2009 gick då vattnet hemma, och det gick då inte ta miste om att det var vattenavgång utan det sa "splach" över hallgolvet.
Tror att denna morgonen var det jag som var den lugnaste personen av mig och pappa!
kl 05.00 satt vi i bilen mot Eksjö med ett stopp hos farmor till barnen för att hämta BB väskan.
kl06.00 blev vi inskrivna:)
Fick först komma in i ett litet rum där de mätte med en ctg kurva men jag hade lite ojämna värkar ca var 4de minut, men vi fick gå vidare in i ett undersökningsrum där en läkare kontrollerade att det var vatten och hur öppen ja var, o ja det var vatten o 4 cm öppen!
Så vi fick ta oss till ett förlossningsrum och det var på vägen dit jag verkligen fick en föraning om vad som skulle komma!! Den först riktiga värken som satte sig i ryggslutet så jag i stort sett krampade ihop mot golvet!
Efter denna värken minns jag tyvärr inte så mycket av själva förloppet för det gick väldigt fort och intensivt!
Jag fick lustgas och ryggmärgsbedövning sattes 1 timme innan Vår tös såg ljuset!
Jag hann aldrig öpnnas 10 cm utan lilltösen ville ut fort, så när det var tre cm kvar var det bara att krysta!

Kl 11.54 efter 5 timmars förlossning kom vår Thea!

 



Efter några timmar och efter jag blivit sydd 4 stygn så fick vi ett rum på BB och jag fick ducsha och andas ut;)
På BB rullade tiden på och allt såg bra ut, på kvällen kippade Thea efter luft och vi fick ringa efter personal men det var bara lite fostervatten kvar så fick lägga henne på sidan resten av kvällen.

  
Dagen efter blev vi utskrivna vid 12 efter att en barnmorska och läkare gjort "sista" kontrollen.

En av de två absolut bästa, tuffaste, mest smärtsamma men absolut mest fantastiska dagarna i mitt liv <3

  




Sovedags! ...

Sovedags! Nu blir det att somna barnen en liten stund sen ska jag försöka ihop en av två förlossningsberättelser hade jag tänkt mig till att börja med:) på återseende!


Peppar peppar!! ...

Peppar peppar!! Febern har gått ner med alvedon,en kräkattack har vi då oxå fått genomlida, peppar peppar säger jag och hoppas på att detta INTE är något som kommer drabba mig och Mollie under helgen. Nu blir det tubbies och så sova med skruttan. Godnatt


Sjuk och tröttig:( ...

dsc00198 (MMS)

Sjuk och tröttig:( Denna fredag blev verkligen inte som man hade tänkt sig, jag hann ner till stan så ringde dagis och berättade att thea hade 39i feber så var bara att vända och hämta. Nu ligger båda barnen nergosade (bilden ovan) och sover. Så vatten alvedon och lite gott;) och så sover vi bort detta och snälla låt det gå över snabbt!


Morgonmys innan dagis:)

dsc00195 (MMS)

Morgonmys innan dagis:)


Fredag:) ...

Fredag:) för ovanlighetens skull behövde jag inte väcka barnen vid åtta utan de båda vaknade nästan samtidigt vid 07.15. Vid nio blir det dagis för thea och Mollie och jag ska ta oss ner till stan och handla lite:) thea ligger nu i sängen och äter flaskan, skönt så här på morgonen för då kan man dra lite själv på att gå upp. Ha en bra dag i snön:)


SMS-inlägg

dsc00188 (MMS)


Bonusgammelmormor med Mollie. Thea busade ...

dsc00191 (MMS)

Bonusgammelmormor med Mollie. Thea busade runt stunden vi var där, Mollie vaknade till lite i slutet Nu sover en stor tjej och Mollie ligger och bökar och jag vill sova haha;) imorgon är det ÄNTLIGEN fredag,haha även om inte detta gör så mycket mer skillnad än mina andra dagar men bara att tänka att det är helg känns ju bra:) och nu ska ju julesakerna upp, och det är MYS! Och visst känns allt så bra med när pengar kommer in och man kan unna sig lite gott?;) på återseende <3


Mina flickor <3

dsc00189 (MMS)

Mina flickor <3


Thea 22månader & 17 dagar! Helt "knasigt" ...

dsc00177 (MMS)

Thea 22månader & 17 dagar! Helt "knasigt" (om man ska använda Theas favoritord) att denna för mig lilla tjej är storasyster! Min fina underbara och snälla tjej:)


Lilla Mollie 19dagar

dsc00186 (MMS)

Lilla Mollie 19dagar


Bvc dag med Mollie:) Igår var det bvc, mä...

Bvc dag med Mollie:) Igår var det bvc, mätning och vikt och det gick jätte bra! Lillan växer både på längden och vikten, så nu är hon 50.6 hela 4,6cm längre och väger 3315gram! Thea började på dagis som vanligt from i måndags och detta har gått jätte bra, märks inte alls att hon varit hemma länge nu utan hon har mer eller mindre sprungit in på dagis och sagt hejdå mamma innan jag ens hunnit få av henne kläderna! Det känns lite i mammahjärtat men hon trivs ju och det är underbart! Ingen svartsjuka har visat sig än direkt heller, lite om snutten och nappar men inget större än att det går att väja bort:) Ikväll blir det lite fika hos bonusgammelmormor, tyvärr är denna gången inte gammelmorfar med som lämnade oss i oktober, efter långtids sjukdom och sängliggande, men han finns med i tankarna! <3


Testinlägg från mobil.

Testinlägg från mobil.


Tubbies

Vad är egentligen det roliga i Teletubbies?
Jag tyckte det var lite kul när Thea valde att fastna för pippi, det finns ju så många pippifilmer så går ju att varva när en blir lite uttjatad MEN pippi tröttnades snabbt på och i tre (om inte mer?) veckor har nu Tubbies gått på 10 ggr om dagen och inte med några medel går det att luras och få i en annan film, puh för att småbarns livet ä mysigt men samma film om och om igen är rätt uttröttande!

Just nu sover båda lite middag och kaffe är i min hand, man får ju passa på att andas mellan varven.
Något jag absolut inte ska äta för tillfället är iallafall chilinötter för liiite magknip har det varit för Mollie imorse.
Lillan har då inget högt skrik men arg kan hon låta!

  
Thea & hennes fina pippi docka som hennes gammelmormor gjort till henne:)





20Nov

Vet inte hur många gånger man har försökt sig på  det här med att blogga, men nu så får det bli ett sista försök:)
Nu sitter man i lugnets hem, båda mina flickor sover gott, kan fortfarande knappt få in att jag nu har två flickor, för den 6Nov kom ju lilla Mollie.
Thea som innan kändes som min lilla bebis blev plötsligt stor över natten!!

Thea är så underbart snäll så jag nästan blir tårögd en stund/stunder varje dag, att det finns så mycket omtanke och kärlek i en sådan liten kropp är helt ofattbart!

Idag kl 04.11 blev då Mollie redan?? två veckor, och på dessa två veckor har vi haft tre "jobbiga" nätter, som egentligen inte direkt har varit jobbiga egentligen men lite mer vaket nattetid, annars så sover Thea som vanligt (helanatten) och Mollie sover 6 timmar sträck och sen får man väcka henne för lite mat!
Så ja jag klagar inte! kan ju ändras men " peppar, peppar".

Nu blir det att sova, sömn är ju a&o nu som tvåbarnsmamma:)




RSS 2.0